Nieuws/Binnenland
1067465
Binnenland

Het Worldstatues festival

Het Worldstatues festival heeft in de afgelopen 9 jaar bewezen juist voor amateur en kidsstatues een platform te zijn naar verder succes als podium kunstenaar. Ferry Doedens is daarvan het meest overtuigende bewijs. Hij is daarom te gast tijdens de mega workshop die aanstaande zaterdag in de Arnhemse Rijnhal georganiseerd wordt. Meer dan 80 deelnemers waaronder ruim 60 kinderen kunnen leren van zijn ervaringen als ex kidsskampioen van het Worldstatues festival.

De 6 beste docenten, waaronder diverse kampioenen nemen onder leiding van Artistiek leider Miltenburg alle deelnemers gedurende 4 uur intensief bij de hand. Zo leren ze de fijne kneepjes van het vak en horen ze van de echte professionals wat nu de geheimen zijn om een onderscheidend levend beeld te zijn.

Schmink, entertainment, het maken van het pak, hoe sta je stil, wat doe je als een vlieg je lastig valt, wat doe je als je rug pijn doet. Alles komt aan de orde. Alle docenten zijn specialisten op een bepaald onderdeel en geven hun kennis en informatie door.

Tijdens de verschillende onderdelen van de workshops is er voldoende tijd om aan Ferry Doedens vragen te stellen hoe hij zijn eerst schreden op een podium maakte en in 2006 kampioen bij de kidsstatues werd.

Einddoel van de mega workshop is een ongekende hoeveelheid amateur statues en meer dan 100 kinderbeelden tijdens het Worldstatues festival dat op zondag 29 september in Arnhem gaat plaatsvinden. Naast de inmiddels al ruim 40 geselecteerde internationale toppers vanuit de gehele wereld en meer dan 25 Nederlandse professionals wordt het Worldstatues festival wederom een belevenis van ongekende omvang. En nog steeds uniek in de wereld.

 

Mega Workshop Living Statues

Zaterdag 31 augustus 2013

Van 13.00 tot 17.00 uur

Rijnhal, Olympus 1, 6832 EL Arnhem

Info: http://www.worldstatues.nl