Nieuws/Binnenland
1067476
Binnenland

Grotere rol Zeeuw bij Kasteelmoord

Evert de C. (49) uit het Zeeuwse IJzendijke wordt door de speurders in België gezien als mede-uitvoerder van de moord op kasteelheer Stijn Saelens en niet als tussenpersoon. Hij zou volgens de opsporingsdiensten in januari vorig jaar mee hebben aangebeld bij Saelens in het plaatsje Wingene, waarna de dodelijke schoten werden afgevuurd.

De inmiddels overleden Eindhovenaar Ron van B. was hier ook bij betrokken. C. zou de tweede dader zijn geweest. Beide mannen zouden hebben gehandeld in opdracht van medeverdachte André G., de schoonvader van Stijn Saelens.

Evert de C. wacht op dit moment in zijn cel in ons land op zijn uitlevering naar België. De opsporingsdiensten hebben het DNA van de Zeeuwe uitbater van een growshop, die elke betrokkenheid bij de Belgische moord ontkent, nodig om te vergelijken met sporen die in de hal van het kasteel van Saelens zijn gevonden en op de plek waar het lijk van de Belg (34) werd aangetroffen. Dit was bij een chalet van Pierre S., een goede vriend van Evert de C.