Nieuws
1067484
Nieuws

Onder de hamer: Renault Estafette met Ferrari-thema

De film Rush, die in oktober in de bioscopen verschijnt, gaat over de strijd tussen Formule 1-coureurs James Hunt en Niki Lauda in het seizoen van 1976. Voor de film werd deze speciale Renault Estafette uit 1976 gebruikt. Nu de opnames zijn voltooid, mag hij onder de hamer.

Mooie toevoeging

En dat gaat gebeuren op 25 augustus. Naar verwachting brengt hij tussen de 17.500 en 23.300 euro op. Niet heel veel geld, maar voor de Ferrari-verzamelaar wel een leuke toevoeging aan de collectie. Waarom? Het busje is namelijk helemaal voorzien van een Ferrari-thema.

Brandweerwagentje

Deze specifieke Estafette begon zijn carrière in 1976 als brandweerwagentje in een dorp nabij de Frans/Zwitserse grens. In 2012 werd hij naar Engeland gehaald waar hij werd gespot door een persoon betrokken bij de aankomende Rush-film. De auto werd gekocht en voorzien van de originele Ferrari-rode tint. Ook kreeg hij een rek op het dak met daarop twee Avon racebanden. Hij werd bovendien helemaal gerestaureerd waardoor de conditie van de Renault zeer goed is.