Nieuws/Binnenland
1067749
Binnenland

'Vieze' strandtent nog niet open

De bekende Amsterdamse strandtent Blijburg mag nog steeds niet open gaan. Dat bevestigt de Voedsel en Warenautoriteit.

De hele vrijdagavond zijn inspecteurs van de de Voedsel- en Warenautoriteit langs geweest, maar er waren nog een paar verbeterpuntjes. ,,Er moet nieuwe kit bij de vriezer, de wielen van de koeling, het raamkozijn en de snackbarvloer vonden ze nog niet schoon genoeg en er zijn vijf vliegjes aangetroffen onder de bar”, aldus uitbaatster Stanja van Mierlo, dochter van de in 2010 overleden politicus Hans van Mierlo. 

Afgelopen donderdag werd de zaak door de Voedsel- en Warenautoriteit met onmiddellijke gesloten omdat er ongedierte als zwermen vliegen, muizen en spinnen werden aangetroffen. De inspecteurs vreesden voor de voedselveiligheid.

Van Mierlo ontsloeg de chef-kok en haalde de hele dag de bezem en de poetsdoeken door het hippe Blijburg, maar dat was niet goed genoeg. ,,We willen heel graag dat alles op orde is dus gaan zaterdagochtend met grote spoed weer aan de slag en hopen dat ons plekje zo snel mogelijk weer open kan. In de loop van de dag komt de Voedsel- en Warenautoriteit weer herkeuren”, aldus Van Mierlo.