Nieuws
1067781
Nieuws

Nieuwe schoenen voor Porsche Carrera GT

Ondanks dat de Porsche Carrera GT alweer zeven jaar geleden voor het laatst werd gebouwd, heeft Porsche de supersportwagen niet uit het oog verloren. In samenwerking met Michelin levert de autobouwer een nieuwe band voor de cabriolet.

Vezels

Porsche introduceert voor de bezitters van de Carrera GT een verbeterde Michelin Pilot Super Sport, waarbij de toevoeging N0 duidt op de aangepaste structuur van de band. De fabrikant spreekt van dual-compound-technologie. “Met deze technologie worden verschillende rubbersamenstellingen voor de binnen- en buitenzijde van het loopvlak gebruikt, waardoor in bochten meer grip ontstaat en het stuurgedrag zeer nauwkeurig is te noemen. De riem bestaat nu uit een bijzonder duurzame mix van aramide vezels, die vijf keer lichter zijn dan staal, maar dezelfde sterkte kennen”, aldus Porsche. De band vervangt de huidige Pilot Sport PS2.

Levensduur

Met de banden is het mogelijk om 330 km/h te rijden, de topsnelheid van de open sportwagen. De fabrikant levert het schoeisel van de Carrera GT in 265/35 ZR 19 98Y N0 en 335/30 ZR 20 108Y N0. Porsche claimt dat ze 10% meer kilometers kunnen afleggen dan de vorige banden. Op het circuit ligt de levensduur 20% hoger.

Van de Carrera GT zijn tussen 2004 en 2006 exact 1.270 stuks gebouwd.