Nieuws/Binnenland
1067828
Binnenland

Zomeravond

Zeist, 23 augustus 2013 - Vanavond is het prachtig weer met veel zon en niet al te veel wind. Rond negen nog gemiddeld een graad of 20. Zaterdag komen buien opzetten, vooral in de zuidelijke helft van het land. Zondag ook nog kans op buien, maar na het weekend lijkt het weer wat te stabiliseren.

Vanavond moeten we de TV maar even links laten liggen om van het prachtige zomerweer te kunnen genieten. Vannacht neemt in het zuidwesten geleidelijk de bewolking toe. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13 graden in het noordoosten tot 17 graden in het zuiden en zuidwesten van het land. Er staat een matige oostenwind.

Morgen is het in de zuidwestelijke helft van het land overwegend bewolkt met plaatselijk een spatje regen. In het oosten en noordoosten is er zon en sluierbewolking. In de middag kunnen in het zuiden enkele regen- of onweersbuien ontstaan en in de avond is ook in het midden van het land een kleine kans op een bui. Het noorden houdt het waarschijnlijk droog. De temperatuur stijgt naar 21 of 22 graden in Zeeland en in Groningen kan het plaatselijk 26 graden worden.

Zondag heeft opnieuw de zuidelijke helft de grootste kans op regen- of onweersbuien. In het noord(oost)en laat de zon zich in de middag wat vaker zien en blijft het op veel plaatsen droog. Het wordt ongeveer even warm als op zaterdag.

Maandag lost een deel van de bewolking weer op en is er regelmatig zon. In het overgrote deel van het land blijft het droog.

De dagen daarna zien er best aardig uit. Er is wel kans op een lokale bui, maar in de zon is het buiten al snel aangenaam.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over het zomerweer? Volg ons dan op facebook en twitter.