Nieuws
1067849
Nieuws

Sneller afbeeldingen zoeken in Chrome

Google heeft de betaversies van zijn Chromebrowser voorzien van nieuwe features waaronder op de desktop de mogelijkheid om nog makkelijker naar afbeeldingen te zoeken via Google en voor Android om de browser te bedienen met gebaren.

In Chrome 30 beta voor desktops is het mogelijk om met de rechtermuisknop op elke foto die op een website staat te klikken, waarna er een optie verschijnt om via Google te zoeken naar dit beeld. Wanneer je daarop klikt, opent er een nieuwe pagina met de zoekresultaten voor dat beeld.

Verder biedt Chrome 30 voor desktops diverse nieuwe API’s (applicatie programmeer interfaces). Google biedt deze aan om het ontwikkelaars mogelijk te maken hun websites te veranderen in een mobiel app-achtige programma dat lokaal op een computer draait. De nieuwe API’s verbinden deze app-achtige programma’s met in-app betalingen, opslaan op een mediagallerij en downloads.

 

Chrome 30 beta voor Android bevat de veelgevraagde feature: gebaarondersteuning. Met een horizontale veeg over de tabbladbalk kunnen gebruikers tussen tabbladen wisselen, een veeg naar beneden opent de tabblad schakelaar en door in het menu naar beneden te vegen is het mogelijk het menu te openen en een item te selecteren zonder dat daar vingers aan te pas hoeven te komen.