Nieuws/Binnenland
1067857
Binnenland

Tekortkomingen bij ok's Amphia in Breda

Op de operatiekamers van de hoofdvestiging van het Amphia Ziekenhuis in Breda zijn forse tekortkomingen geconstateerd. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zijn er te veel personeelswisselingen geweest. Ook de verplichte dubbele controle bij het maken en toepassen van geneesmiddelen is niet altijd toegepast.

Een woordvoerster van het Amphia Ziekenhuis bevestigt vrijdag berichtgeving hierover in BN De Stem.

De inspectie bracht eind juli een onaangekondigd bezoek aan het ziekenhuis. „We zijn enorm geschrokken van de bevindingen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg”, zegt de woordvoerster. „We hebben direct een actieplan met verbeterpunten opgesteld.”

Om de situatie op de operatiekamers in de hoofdvestiging aan de Molengracht te verbeteren, zijn onder meer extra scholingsbijeenkomsten voor het personeel georganiseerd. Ook controleert het ziekenhuis strenger op naleving van de protocollen door het personeel en worden er vaker veiligheidsrondes op de operatiekamers gehouden.

De woordvoerster van het ziekenhuis benadrukt dat de veiligheid van de patiënten nooit in het geding is geweest en dat de patiëntenzorg gewoon doorgaat.

Hartpatiënten Nederland roept patiënten op zich te melden als ze in het ziekenhuis „een onveilig gevoel hebben gekregen en denken dat ze daar niet juist zijn behandeld”. De belangenbehartiger wil aan de hand van de meldingen die binnenkomen in gesprek gaan met het ziekenhuis.