Nieuws/Binnenland
1067872
Binnenland

Kannibalen

Kannibalen vreten hun eigen soort op, als honger en wanhoop groot zijn. Dat komt voor bij mens en dier. Als regerend Nederland nu het eigen volk kannibaliseert, moet die nood wel hoog zijn. 

De Nederlandse middenklasser tot twéé keer modaal wordt volledig van de kaart geveegd. Huizenbezitters worden het hardst getroffen. Het vermogen in stenen slonk met 40 procent. Hun maandlasten rijzen door inflatie en gemeentelijke tariefsverhogingen de pan uit. Hogere belasting en lager pensioen doen hun sloperswerk. De onderklasse tot één keer modaal krijgt niet eens de kans meer om zich op te werken. Flexwerkers op contractbasis blijven aan de kant staan. Hun kans op een eigen huis is verkeken. Hun pensioen-toekomst is diepdonkerzwart. Studenten zonder kruiwagen van pa kunnen in de horeca aan de slag voor hongerlonen.

Klapdeur

De regering heeft nog méér bezuinigingen in petto, die nu al als onverantwoord en krankzinnig worden bestempeld. Nederland is de risée van België. Ons land doet eensgezind en geheel democratisch noeste pogingen om de voordeur naar de verkeerde kant te openen. Dan ram je hem uiteindelijk dwars door het kozijn heen en heb je een klapdeur. Da’s makkelijker in- en uitlopen voor de roversbenden uit het Oosten. Rutte krijgt er van topeconomen ongenadig van langs. “Hij helpt het land met zijn bezuinigingsdrift naar de donder”, zo is hun mening.

Hoop

Maar hoop gloort. Als onder- en middenklasse van het eigen volk tot op het bot is kaalgevreten, rest de kannibalen niets anders dan aan elkáár te gaan knagen. Dát wordt pas feest. Een heuse miljardairsfair! La Grande Bouffe van de grootgraaiers. De Slimme 4-d Mexicaan aan het spit bij Bill Gates. Tovenaar-belegger Warren Buffett zet het mes in de billen van staalboer Lakshmi Mittal. George Soros heeft een hele kluif aan de boezem van Birgit Rausing. Frits Goldschmeding’s entrecôte is een lekkernij op het bordje van Charlene Heineken. Je moet je plaats kennen, dus de ingewanden zijn voor het lagere voetvolk (de Raden van Bestuur en hun toezicht houdende Commissarissen). Het spektakel wordt luid aangemoedigd door hun roeptoeters van RTL-7.

Tribuneplaats

Als er nog maar één kannibaal over is, kan die alleen zichzelf nog maar op tafel zetten. Jammer dat we er niet meer bij zullen zijn als het zover is. Maar tot die tijd zou ik proberen een tribuneplaatsje te bemachtigen voor de voorronden. Dat betekent: “Sparen, Sparen en nog eens sparen tot je er bij neervalt”. Als wij de centen in onze zak houden, zijn de onmatige rupsen-nooit-genoeg er des te eerder aan toe om de tanden in elkáár te zetten. Een genot om te zien, hoe ze elkanders nieren letterlijk proeven.

Kannibalen der aarde, verenigt u. Het volk houdt uw verderfelijke inzamelingsacties van steeds méér vermogen goed in de gaten. Wilt u er als kansloze onder- en middenklasser al vast aan wennen, om zonder kotsneigingen naar die slachtpartij te gaan kijken? Lees dan het boek 'De Prooi' van Jeroen Smit over ABN Amro onder o.a. Rijkman Groenink in één adem uit. U zult daarna onderuitgezakt en met een grijns van oor tot oor van het naderend schouwspel kunnen genieten. Biertje er naast.

Tip

Als iedereen vindt dat uw woonhuis 40 procent  minder waard is geworden, kunt u flink besparen op de premie van uw opstal (brand, inbraak, waterschade)-verzekering. Laat het u eens voorrekenen door Independer, of een ander soortgelijk onafhankelijk instituut...