Nieuws
1067933
Nieuws

Officieel: Range Rovers gaan hybride

Ook Land Rover zet zijn eerste stappen in de wereld van de hybriden. Een dieselhybride aandrijflijn komt beschikbaar voor de Range Rover en de Range Rover Sport.

In de modellen wordt de 3,0 liter SDV6 dieselmotor gecombineerd met een 35 kW elektromotor die is geïntegreerd in de versnellingsbak. Dit zorgt voor een vermogen van 340 pk en een maximumkoppel van 700 Nm.

CO2

Dankzij deze techniek daalt de CO2-uitstoot volgens Land Rover met 26 procent. De emissie komt daarmee bij beide modellen uit op 169 gram per kilometer. De auto’s gebruiken 6,4 liter brandstof per 100 kilometer.

Dynamo

Het hybridesysteem weegt inclusief accu’s nog geen 120 kilo. De elektromotor werkt ook als dynamo door kinetische energie terug te winnen tijdens regeneratief remmen om daarmee de accu op te laden wanneer de auto afremt of uitrolt. Het is zelfs mogelijk om volledig elektrisch te rijden, maar dat houdt Land Rover slechts 1,6 kilometer vol.

Snelheid

De hybride Range Rover trekt in 6,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h, de Sport haalt daar nog eens 0,2 seconden vanaf. De topsnelheid ligt op 218 km/h voor de Range Rover en 225 km/h voor de Range Rover Sport.

Verkoop

De verkoop van de hybride Land Rovers zal op 10 september beginnen. In de eerste maanden van 2014 zullen de eerste exemplaren dan worden afgeleverd. Eerder konden we al melden dat er later ook nog een plug-in hybride van de Range Rover volgt.