Nieuws
1067939
Nieuws

SUV van Aston Martin komt weer dichterbij

De overeenkomst tussen AMG en Aston Martin, inclusief deelneming van 5% door Daimler, biedt mogelijkheden om de langverwachte Lagonda SUV te gaan bouwen.

Daar valt volgens Daimler-topman Dieter Zetsche over te praten. Onder de huidige afspraken valt de ontwikkeling van een SUV niet, maar het management van AMG en Mercedes staan open om de huidige overeenkomst uit te breiden voor een dergelijk project. Dat Aston Martin graag een SUV in het programma opneemt, is een publiek geheim. De Engelsen toonden enkele jaren geleden een studiemodel van zo'n luxe terreinbeul. De auto onder de naam Lagonda zou voor Aston Martin nieuwe markten openen, waar de sportwagens niet leverbaar zijn. Overigens was dat prototype uit 2009 gebaseerd op de Mercedes GL.

Uitgesloten is dat de Engelsen de architectuur van de nieuwe SLC gaan gebruiken. ”Aston Martin kiest voor een andere technische constructie dan AMG en hun VH-architectuur maakt deel uit van het Aston Martin-DNA. Dat gaan zij niet veranderen, want dan moet heel hun engineeringfilosofie anders."