Nieuws
1067940
Nieuws

Klassieke Mercedes SL uit '65 rijdt elektrisch

Een prachtige klassieker, zo’n Mercedes-Benz 230SL. Ze zijn op de tweedehands markt ook nog steeds redelijk geprijsd, met een bedrag van zo'n 65 mille voor een goed exemplaar. De eigenaar van deze 230SL vond originaliteit niet heel belangrijk en toverde zijn klassieker om in een volledig elektrisch rijdende auto.

Conversie

De elektrische 230SL wordt aangeboden op de website eBay door ene 'christo323'. Wie hij ook moge zijn, hij heeft zijn 230SL uit 1965 laten voorzien van een volledig elektrische aandrijflijn. Volgens de eigenaar is dat gebeurd door een voormalig technicus van General Motors die 'behoorlijk verstand van zaken had'. “De conversie heeft meer dan 600 uren gekost. Van buiten is er niets aan te zien, maar open je de motor- en achterklep, dan zie je een compleet accupakket”, zegt de eigenaar.

Je kunt op een volledig geladen accupakket 50 kilometer rijden met een topsnelheid van maximaal 89 km/h. Volgens de eigenaar is met een simpele en niet al te dure ingreep de actieradius te vergroten naar 100 kilometer.