Nieuws/Binnenland
1067954
Binnenland

Toine Hermsen (*) stopt met 'dure culinaire poeha'

Sterrenchef Toine Hermsen uit Maastricht gooit het over een andere boeg. De topkok zegt de 'dure culinaire poeha' vaarwel en verlaagt de prijzen in zijn restaurant (*).

,,Ik heb zelf ook meegedaan aan die hypes maar het werd steeds gekker en duurder. Het moet anders: goedkoper, eenvoudiger zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de ingrediënten. De tijd van truffels en kaviaar is voorbij. "

Ook de extreem dure wijnen gaan de deur uit, zegt de 59-jarige Hermsen in de Limburger. Wat overblijft zijn ,,gerechten die met smaak bereid zijn en ontdaan zijn van allerlei dure culinaire poeha." Hij presenteert zijn nieuwe kaart op 1 november.

Revolutie

Hermsen volgt met zijn ommezwaai het voorbeeld van Ron Blaauw uit Amsterdam. Laatstgenoemde ontketende in april jongstleden een revolutie in het hogere segment van Nederlandse restaurants. Hij leverde zijn twee Michelinsterren in en begon met een goedkoper, meer toegankelijk restaurant.