Nieuws/Binnenland
1067958
Binnenland

Discotheek scoort met onbeperkt zuipen

Voor een klein bedrag kunnen jonge bezoekers van een discotheek in Arnhem zich naar hartenlust laten vollopen. De jeudige clientèle betaalt slechts 12,50 (meisjes) of 15 euro (jongens) voor onbeperkte hoeveelheden bier, wijn en mixdranken.

Het ordinaire zuipfestijn vindt plaats in discotheek The Level op donderdagavond 23.00 tot vrijdagochtend 05.00 uur. Het CDA in Arnhem heeft de kwestie aan de kaak gesteld. De fractie gaat maandagavond vragen stellen over het drankbeleid in Arnhem, vooruitlopend op de behandeling van de nieuwe gemeentelijke drank- en horecawet.

„Wat heeft het voor zin om enerzijds preventief bezig te zijn bij scholen en anderzijds jongeren op deze wijze te verlokken tot overmatig drankgebruik”, vraagt de fractie zich af.

The Level spreekt desalniettemin van een 'succes'. Op de eerder rustige donderdagavonden wordt weer winst gemaakt. Eenzelfde initiatief in Vinkel (Noord-Brabant) zorgde onlangs voor woedende reacties bij verslavingszorg en GGD.

Horecabeleid

Gemeenten zijn sinds dit jaar zelf verantwoordelijk voor het drank- en horecabeleid. Arnhem wil onder meer beperkingen in prijsacties in de horeca schrappen. Het CDA meent dat ondernemers daardoor onbeperkt happy hours, speciale ladies nights en onbeperkt drinken voor een vast bedrag zoals The Level kunnen organiseren. De fractie vindt dat gratis drankacties in welke vorm dan ook verboden moeten worden, juist om drankmisbruik onder jongeren tegen te gaan.

The Level aan de Luthersestraat is de grootste discoclub van Arnhem met ruimte voor 1.400 bezoekers. De disco richt zich vooral op jeugdige bezoekers vanaf 16 jaar.