Nieuws
1067960
Nieuws

Volkswagen Golf R te snel voor Porsche Cayman bij stoplichtsprintje

VIDEO - De 300 pk sterke Volkswagen Golf R is bepaald geen trage jongen. Een Porsche Cayman zal zijn uiterste best moeten doen om deze rappe Golf bij een stoplichtsprintje bij te kunnen benen.

Vlak voor de officiële onthulling van de krachtigste Volkswagen productie-Golf ooit eerder deze week, was de fabrikant nog druk met een als GTI verklede R-testmule aan het testen op de Nürburgring. Zo blijkt uit nu opgedoken videospyshots.

De Golf R lijkt er geen enkele enkele moeite mee te hebben om de 265 pk sterke Cayman (0-100 km/h in 5,7 sec. indien handgeschakeld) achter zich te houden. Zelfs een 325 pk sterke Cayman S krijgt het straks nog lastig om een Golf R van zich af te schudden bij de stoplichten. Een Cayman S met PDK sprint in 4,9 tellen naar de 100 km/h, waar een Golf R met DSG-transmissie ook net met één tiende van een seconde onder de vijf tellen duikt.  

15 seconden sneller dan vorige Golf R

De nieuwe Golf R klaart een ronde van het 20,8 kilometer lange circuit in 8 minuten en 15 seconden en dat is aanzienlijk sneller dan zijn voorganger. Ten opzichte van de vorige generatie Golf R met 270 pk en vierwielaandrijving is de nieuwe Golf R 15 seconden sneller. De huidige Volkswagen Golf GTI met 210 pk heeft 8 minuten en 26 tellen nodig om een ronde te voltooien. Een Porsche Cayman voltooid een ronde op het Duitse circuit in 8 minuten en 4 seconden.

 

 

Klik hier om de video van het kat- en muisspel tussen de Volkswagen Golf R en Porsche Cayman te bekijken.