Nieuws/Binnenland
1067965
Binnenland

In Rotterdam doen ze niet aan 'prijsdrinken'

Het zal in Rotterdam niet snel gebeuren dat je in een disco voor een vast bedrag onbeperkt mag drinken, zoals bij de Arnhemse club The Level.

De gemeente Rotterdam heeft met horecaondernemers van de twee grote uitgaansgebieden in de stad een convenant gesloten dat zij geen happy hours aanbieden. „We doen niet aan 'prijsdrinken'”, laat een woordvoerder van de gemeente vrijdag weten.

Rotterdam begint in september met de alcoholcontroles die gemeenten sinds januari zelf moeten doen. Uit een onderzoek van vorig jaar bleek dat vooral sportkantines de Drank- en Horecawet niet zo nauw nemen. In 90 procent van de gevallen konden jongeren onder de 16 gewoon alcohol kopen. In de horeca ging het beter, vooral omdat jongeren al aan de deur werden geweigerd. Kwamen ze wel binnen, dan konden ze ook drank kopen.

De stad Utrecht kent evenmin happy hours. Horecaondernemers hebben met onder meer de politie en het Openbaar Ministerie afgesproken dat ze „terughoudend zijn met kortingsacties”, zoals happy hours.