Nieuws/Binnenland
1067971
Binnenland

4G op de achterbank: drie apps voor kinderen

Zorgt een onverwachte file ervoor dat het ene, korte ritje met je kinderen ineens veel langer duurt? Met 4G op je smartphone of tablet hoeven je kids zich absoluut niet te vervelen op de achterbank. We zetten drie applicaties op een rijtje die, in samenwerking met supersnel 4G, elk ritje een stuk gezelliger maken.

1: Jumbo Autobingo

De applicatie Jumbo Autobingo doet wat je vroeger zelf wel eens op de achterbank deed met een papiertje en een pen. Kinderen worden uitgedaagd om goed uit het raam te kijken en alle soorten voertuigen aan te vinken die ze terugzien op hun digitale bingokaart. De eerste die zijn kaart vol heeft, hoort ‘Bingo!’ uit zijn smartphone of tablet schallen en mag zich de winnaar noemen. De app kent één gratis bingo-kaart, maar met een snelle 4G-verbinding heb je binnen no-time ook onderweg de andere aangeschaft en gedownload.

Meer over Jumbo Autobingo.

2: YouTube

Met YouTube en 4G heb je een eindeloze hoeveelheid muziekvideo’s en grappige clips in handen, waardoor je als bestuurder voor de komende uren geen omkijken meer hebt aan de kinderen op de achterbank. Dankzij 4G hoeven ze namelijk niet meer te wachten tot een filmpje geladen is en kan er urenlang supersnel genoten worden van vermakelijk videomateriaal.

Meer over YouTube.

3: Skype

Mochten de bovenstaande apps er niet in slagen om de kinderen op de achterbank te vermaken, dan is het altijd een idee om ze met vriendjes of een familielid te laten praten. Met 4G op je tablet of smartphone en de applicatie Skype kan dit gemakkelijker dan ooit. Door het snelle mobiele internet staat de achterbank razendsnel in HD-contact met familie of vrienden, zodat ze in ieder geval een paar minuten iemand hebben om tegen te praten.

Meer over Skype.

Voor meer informatie over 4G van KPN en de beschikbaarheid in jouw woonplaats kun je terecht op KPN.com/4G.