Nieuws
1067982
Nieuws

Weblog van de week

Het weekend is begonnen!

Dr. Laura Moojen-Zaal (39) is plastisch chirurg bij Velthuis Kliniek en heeft, als een van de weinige vrouwelijke plastische chirurgen van Nederland, cosmetische borstcorrecties als specialisatie. Deze week blogt ze over haar leven.

Naam: Laura Moojen - Zaal

Leeftijd: 39

Beroep: Plastisch chirurg

Relatie: Getrouwd

Kinderen: drie; Tycho (11 jaar), Mare (10 jaar) en Quinten (6 jaar)Favoriete website: www.drmoojen.nl

Typische vrouwelijke eigenschap: Pas kunnen relaxen als eerst alles thuis geregeld is.

---------------------------------------------------------------

De dag begint om 6.30u. Thybout en ik ontbijten samen en Quinten komt iets later zoals altijd vrolijk de keuken in stuiteren.

Als onze oppas Marijke er om 8u is, ga ik naar de kliniek. Ik opereer alleen de ochtend en heb een zogenaamd lokaal programma. Ik opereer dan alleen onder plaatselijke verdoving. Ik verricht eerst vier bovenooglidcorrecties. Wat is dit toch een leuke, dankbare en voorspelbare ingreep! De ingreep is echt heel goed te doen onder plaatselijke verdoving. Natuurlijk is het spannend om te ondergaan, maar we proberen met ons hele team voor een ontspannen sfeer te zorgen. Daarnaast verwijder ik nog twee huidtumoren en een aantal moedervlekken.

Na mijn ochtend programma heb ik bij mijn collega dr Ellen de Haas in de Helder Kliniek afgesproken. Zij is een van de dermatologen en ik laat haar elk jaar mijn moedervlekken controleren. Ik smeer mij altijd wel goed in, maar mijd de zon niet en ben als kind best wel eens verbrand. Binnen een mum van tijd sta ik in mijn lingerie voor Ellen die mij van top tot teen bekijkt. Ze is gelukkig tevreden, maar wil alles nog even op de fotofinder (foto’s die digitaal in allerlei vaste posities genomen worden) vastleggen om eventuele veranderingen te kunnen zien.

Ik werk nog even wat administratie weg en bel mijn cliënten op die ik begin van de week geopereerd heb om te vragen hoe het met hen gaat.

Voordat ik de kinderen moet ophalen van het hockeykamp in Laren, kan ik nog een uurtje lekker spinnen.

Om 16u ben ik met Quinten in Laren en omdat het de laatste dag is van het kamp, gaan we naar de ijssalon in Blaricum.

Thybout is ook op tijd thuis en stelt voor om gezellig even met elkaar uit eten te gaan. Het weekend is begonnen!