Nieuws
1067983
Nieuws

Weblog van de week

Mes in het lijf

Dr. Laura Moojen-Zaal (39) is plastisch chirurg bij Velthuis Kliniek en heeft, als een van de weinige vrouwelijke plastische chirurgen van Nederland, cosmetische borstcorrecties als specialisatie. Deze week blogt ze over haar leven.

Naam: Laura Moojen - Zaal

Leeftijd: 39

Beroep: Plastisch chirurg

Relatie: Getrouwd

Kinderen: drie; Tycho (11 jaar), Mare (10 jaar) en Quinten (6 jaar)Favoriete website: www.drmoojen.nl

Typische vrouwelijke eigenschap: Pas kunnen relaxen als eerst alles thuis geregeld is.

---------------------------------------------------------------

Ik opereer vandaag de hele dag. Wij werken met een vast team van anaesthesisten, operatieassistenten en verpleegkundigen. Ik vind het dan ook heerlijk om de hele dag te opereren en ‘in de flow’ te zijn, waarbij iedereen precies weet wat er moet gebeuren. Ik ben nogal een control freak en ik check van tevoren dan ook alles.

Na een goed ontbijt en groene thee, ga ik om 7.15u naar de kliniek. Ik verricht vandaag een borstlift, een borstverkleining, twee borstvergrotingen, een liposuctie en een bovenooglidcorrectie.

Bij een borstlift wordt de tepelhof met tepel naar boven geplaatst (gelift) en wordt de huid, die na zwangerschappen of afvallen verslapt is, ingenomen. Het verslapte klierweefsel wordt ook verstevigd. Een borstverkleining is het zelfde principe, maar wordt ook het te veel aan klierweefsel verwijderd. Beide clienten blijven een nacht in de kliniek vanwege de grootte van de ingreep. Ik ben met deze 2 ingrepen de hele ochtend bezig.

We lunchen hierna kort met elkaar, de sfeer is gezellig en relaxed.

Liposucties verricht ik bij kleine lokaties onder plaatselijke verdoving, bij meerdere of grotere lokaties onder sedatie (dit is een roesje). Voordeel bij deze manier van verdovingen is dat de cliënt kan meedraaien en je dus steeds de beste positie hebt voor de locatie. Ik gebruik de zogenaamde PAL techniek waarbij met hele fijne hoog gefrequente bewegingen van de liposuctiebuis het vet wordt losgetrild en daarna vacuum wordt weggezogen. Ik doe dit met hele fijne buisjes zodat de littekentjes heel klein zijn, je veel preciezer kunt werken en minder schade maakt met het omringende weefsel.

Tussen elke operatie door kijk ik bij mijn geopereerde cliënten en zie ik degene die ik ga opereren.

Om 17u ga ik naar huis, nadat ik de borsten van mijn twee cliënten heb gecheckt die blijven overnachten. Ik heb ’s avonds altijd even contact met de avondverpleegkundige.

Mijn oppas heeft een heerlijke couscous salade gemaakt. Alle drie de kinderen zijn thuis en Thybout komt wat later thuis vanwege een vergadering. Ik doe ’s avonds boven nog een uurtje aan krachttraining.