Nieuws
1067985
Nieuws

Weblog van de week

Drie borstvergrotingen

Dr. Laura Moojen-Zaal (39) is plastisch chirurg bij Velthuis Kliniek en heeft, als een van de weinige vrouwelijke plastische chirurgen van Nederland, cosmetische borstcorrecties als specialisatie. Deze week blogt ze over haar leven.

Naam: Laura Moojen - Zaal

Leeftijd: 39

Beroep: Plastisch chirurg

Relatie: Getrouwd

Kinderen: drie; Tycho (11 jaar), Mare (10 jaar) en Quinten (6 jaar)Favoriete website: www.drmoojen.nl

Typische vrouwelijke eigenschap: Pas kunnen relaxen als eerst alles thuis geregeld is.

---------------------------------------------------------------

Om 6.15u gaat de wekker. Ik heb een lange dag vandaag en werk tot 21u. Thybout werkt ook de hele dag en onze vaste oppas Marijke regelt alles thuis met en voor de kinderen. De kinderen hebben nog vakantie en gisteravond is het beste vriendje van Tycho blijven logeren, dus het is extra gezellig aan de ontbijttafel.

Mijn operatieprogramma start om 8u. Ik spreek en zie altijd al mijn cliënten voordat ik hen opereer. Ik verricht drie dual plane borstvergrotingen. Dit houdt in dat ik de protheses onder de grote borstspier plaats. Bij ons wordt voor deze ingreep de borstspier middels fysiotherapie voorbereid op de borstvergroting. Enkele uren na de ingreep komt de fysiotherapeute naar de afdeling en wordt alweer met het oefenen begonnen. Wij doen dit nu al drie jaar en dit zorgt voor een veel sneller herstel met minder pijn. Vrouwen kunnen zo na een paar dagen weer autorijden.

Als laatste verricht ik nog een boven- en onderooglidcorrectie onder sedatie. Dit betekent dat deze client een heerlijk roesje krijgt.

Om 12.30u begint mijn poli waarbij ik zowel nieuwe cliënten zie, als ook cliënten die op eindcontrole komen. Ontzettend leuk om met dit mooie weer vrouwen te zien na hun borstcorrectie met jurkjes of strakke shirtjes aan. Ze stralen en zijn trots op hun figuur. Ik word daar echt blij van. Aangezien veel vrouwen altijd al vullingen dragen, valt het voor anderen niet erg op.

Mijn middagpoli gaat vrijwel naadloos over in mijn avondpoli en we eten tussendoor even snel een salade. Avondpoli’s worden erg gewaardeerd, vooral door werkende echtparen/partners die graag met elkaar komen, zo ook vanavond.

Om 21.30u ben ik thuis. Thybout had zijn avond vrij gepland om bij de kinderen te zijn, die al heerlijk liggen te slapen. We drinken samen nog een glas wijn en kletsen nog even met elkaar.