Nieuws
1067986
Nieuws

Weblog van de week

De dag begint om 6.30 uur

Dr. Laura Moojen-Zaal (39) is plastisch chirurg bij Velthuis Kliniek en heeft, als een van de weinige vrouwelijke plastische chirurgen van Nederland, cosmetische borstcorrecties als specialisatie. Deze week blogt ze over haar leven.

Naam: Laura Moojen - Zaal

Leeftijd: 39

Beroep: Plastisch chirurg

Relatie: Getrouwd

Kinderen: drie; Tycho (11 jaar), Mare (10 jaar) en Quinten (6 jaar)Favoriete website: www.drmoojen.nl

Typische vrouwelijke eigenschap: Pas kunnen relaxen als eerst alles thuis geregeld is.

---------------------------------------------------------------

Om 6.30u begint onze dag. Het is nog heerlijk rustig in huis. Daar kan ik echt van genieten. Mijn man Thybout en ik ontbijten samen, de kinderen slapen nog. Thybout, hand- en polschirurg in de Xpert Clinic, moet in de ochtend opereren, dus hij gaat als eerste voor 7.30u de deur uit. Wij hebben al jaren onze vaste oppas Marijke, die er in de vakantie hele dagen is. Tycho (11 jaar) en Mare (10), hebben deze week tophockeykamp op Laren. 

Mijn poli start om 8.30u. Aangezien ik mij gespecialiseerd heb in borstcorrecties, zie ik veel vrouwen die voor een borstvergroting komen. Zo zie ik een hele leuke vrouw en moeder van 2 kinderen. Zij heeft borstvoeding gegeven en heeft  sindsdien vrijwel geen volume meer in haar borsten. Zij voelt zich minder vrouw, kleding staat haar minder mooi ondanks dat zij heel slank is. Zij durft zich naar haar man toe ook minder vrij te bewegen. Een natuurlijke vergroting die past bij haar lichaam, dat is haar wens. Een heel herkenbaar verhaal en begrijpelijke wens. Zo’n gesprek is altijd heel persoonlijk en soms ook emotioneel en dat maakt dat ik mijn vak zo ontzettend leuk vind. We bepalen samen wat wij gaan doen.

Na mijn poli start ik om 12.30u met mijn operatieprogramma. Naast twee borstvergrotingen, doe ik nog een liposuctie en twee bovenooglidcorrecties. Om 17u heb ik nog een afspraak bij Annelijn van Ierland, onze huidtherapeute. Naar een schoonheidspecialiste ga ik niet, maar ik zweer bij mijn periodieke peeling en goede huidverzorging. Om 18u los ik Marijke af, die heerlijk voor ons gekookt heeft. Quinten (6 jaar) is al thuis en Tycho en Mare moeten zich, nog na al een hele dag te hebben gehockeyd op Laren, nog melden bij hun selectieteam op de hockeyclub Spandersbosch. Die zullen wel af zijn vanavond.