Nieuws
1068010
Nieuws

Apple koopt makers OV-app

IPhone-producent Apple heeft het bedrijf achter de openbaar vervoerapplicatie Embark overgenomen. Naar alle waarschijnlijkheid betekent dit dat de kaartenapp voor de smartphone in de toekomst vertrektijden voor bussen, treinen en andere OV-voertuigen zal bevatten.

Toen bleek dat de Maps-applicatie van het bedrijf zelf ten tijde van de lancering nog vol fouten zat, plaatste directeur Tim Cook een open brief aan iPhone-gebruikers waarin hij niet alleen zijn excuses hiervoor aanbood, maar ook enkele suggesties voor alternatieven aanbood. Embark was daar een van.

Blijkbaar heeft de app zo'n indruk gemaakt op de Apple-baas dat het bedrijf de ontwikkelaars een waardevolle toevoeging voor zijn eigen bedrijf vond. Dat meldt voormalig Wall Street Journal-verslaggeefster Jessica Lessin op haar blog.

Er is ook een Android-versie van Embark, maar de kans is groot dat deze op zeer korte termijn zal verdwijnen. Dit is ook gebeurd met andere apps van ontwikkelaars die in het verleden door Apple zijn overgenomen.