Nieuws
1068016
Nieuws

VOOR JOU GELEZEN: Supertrip

Een turbulente vlucht

“Op je dertigste val je helemaal op je plaats als persoon. Ik denk dat dit jou jaar gaat worden”, zegt haar vriendin Anne, die al zes maanden een dertiger is, tegen Hazel op de avond van haar verjaardagsfeest. 

Hazel heeft het goed voor elkaar. Ze heeft een droombaan als hoofd pr en marketing bij een bedrijf dat games ontwikkelt, ze kent elke hippe plek in New York en ze woont samen met Wylie, de liefste ziel de ze ooit heeft ontmoet. Maar als Wylie die avond onder de douche staat en zij vast in bed kruipt, ziet ze zijn huwelijksaanzoek.

Sterretjes

‘Trouw met me, Hazel’, staat geschreven met lichtgevende sterretjes tegen het plafond. Ze denkt dat ze ter plekke een hartaanval krijgt. Wat moet ze doen? Ze kan het niet aan om ‘nee’ te zeggen. Maar ze is er ook niet aan toe om ‘ja’ te zeggen. Ze houdt zich slapende, en het aanzoek blijft onbesproken.

Schok

De volgende ochtend moet ze extra vroeg op: om de lancering van een nieuwe editie van een succesgame voor te bereiden, vliegt ze naar Los Angeles. Vanwege haar vele airmiles, krijgt ze een upgrade naar de eerste klas. Niets in haar leven had haar voorbereid op de schok die ze daar te verwerken krijgt. Haar buurman was haar droom, haar icoon, haar rockgod: zanger Finn Schiller. De wereldster van wie ze al sinds jaar en dag geobsedeerd is.

Misselijk

Hij blijkt spelletjesgek en ze raken in een geanimeerd gesprek. De vlucht wordt echter onverwacht zo turbulent als zelfs Finn tijdens al zijn vliegkilometers nooit heeft meegemaakt. Een tsunami aan hormonen voor zowel seks als angst gaat door Hazel heen. Tot haar afgrijzen wordt ze ook nog eens zo misselijk dat ze moet braken. Finn is echter een zorgzame gentleman en als het onweer buiten eenmaal voorbij is, kletsen ze over van alles en nog wat.

Lift

Na de landing biedt hij haar een lift aan naar haar hotel, en nodigt hij haar uit voor een etentje. Al snel beseft Hazel dat, hoewel Wylie alles voor haar is, ze de Finn niet kan weerstaan. Ze  gaat met haar rockgod op tournee.

Aardig

Hazels beslissing aan het einde van het boek komt nogal abrupt. En er zijn soms wel erg veel verwijzingen naar films en televisieseries. Hazel is ook wel een beetje erg puberaal idolaat van haar rockster. En erg veel karakterontwikkeling zit er nou ook weer niet in. Maar als je snel een ‘best aardig’ boek wilt lezen en je wilt ontspannen, is Supertrip een leuke keuze.

Supertrip, door Jill Kargman. Uitgeverij Luiting-Sijthoff, ca. 220 blz., €14,95 (e-book €9,99).

Waardering: 3 sterren