Nieuws/Binnenland
1068031
Binnenland

Sectie op doden Appeltern levert niets op

De sectie op de twee lichamen die dinsdagochtend vroeg zijn gevonden in een uitgebrande caravan in het Gelderse Appeltern, heeft niks opgeleverd. Ook gebitsonderzoek heeft geen uitsluitsel gegeven over de identiteit van de slachtoffers, zei een woordvoerder van de politie vrijdag.

Het Nederlands Forensisch Instituut NFI gaat nu DNA-onderzoek doen. Het resultaat van dat onderzoek zal echter zeker nog een week op zich laten wachten. Zolang niet bekend is wie de slachtoffers zijn en hoe ze om het leven zijn gekomen, kan de politie ook niet zeggen of er mogelijk een misdrijf in het spel is geweest.

De brandweer vond de lichamen in de caravan nadat een uitslaande brand was geblust. De stacaravan was eigendom van een echtpaar. De man van dat echtpaar bezocht een zorgboerderij in Beneden-Leeuwen en daar is al een herdenking voor hem gehouden. „Dat is hun eigen verantwoordelijkheid. Wij baseren ons op feiten en die hebben we nog niet. We kunnen ook de familie nog geen zekerheid geven”, aldus de zegsman van de politie.