Nieuws/Binnenland
1068033
Binnenland

Twaalf keer uit, twaalf keer anders

Last minutes 22, 23, 24, 25 augustus

Heb je zin om dit weekend eropuit te gaan? Het Prinsengrachtconcert te beluisteren tijdens het Grachtenfestival? Of genieten van de podiumkunsten tijdens het Noorderzon Festival?  Hier vindt u twaalf tips, per provincie gerangschikt.

GRONINGEN

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen in het Noorderplantsoen en binnenstad. Een internationaal festival met tot en met 25 augustus podiumkunsten uit alle delen van de wereld. http://www.noorderzon.nl

FRIESLAND

Lichtjesavond Sloten. Wanneer op 23 augustus de schemering valt, staat Sloten in vuur en vlam. De Stadsschutterij van Sloten schiet vrijdag om 19.00 uur het kanon af en gaat met fakkels in optocht door de stad.

DRENTHE

Elfenkunstfestival Drenthe. Een kleurrijk festival op 24 en 25 augustus in de Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, Uffelte. Je leert er elfenkunsten kennen in verschillende disciplines: dans, zang, beeldende kunst en acrobatie. Er is zelfs een elfenschool en een elfenkunstmarkt.

Tijden, prijzen en tickets: http://www.elfentheater.be

OVERIJSSEL

Restaurantweek Zwolle. Van 23 augustus tot en met 1 september serveren deelnemende restaurants een driegangenmenu voor €27,50.

http://www.culinairzwolle.nl

GELDERLAND

Heideweek Ede. In Ede wordt van 23 tot en met 31 augustus met evenementen de bloeitijd van de heide gevierd. Vrijdag openingsavond op het Marktplein van Ede met Top 40 met o.a. Thomas Berge, Dean Saunders en Leonie Meijer. Gratis toegang.

http://www.heideweek.nl

FLEVOLAND

Zand, het muzikale festival op het strand van Almere. Met 24 augustus optredens van o.a. Guus Meeuwis, Bløf, Racoon en Acda en de Munnik. Kaarten kosten €25.

http://www.strandfestivalzand.nl

NOORD-HOLLAND

Aankomend weekend is het feest in Schagen tijdens ’550 jaar marktrechten’. Met 200 kramen met streekproducten en een traditionele veekeuring. Zaterdag: 10.00-17.00 uur, zondag: 11.00-18.00 uur.

ZUID-HOLLAND

Vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus vanaf 21.45 uur Vuurwerkfestival Scheveningen. Met op het strand een vuurwerkshows van Spanje, Zuid-Korea, Japan en Nederland. Naast het vuurwerk zijn er op de boulevard nog andere activiteiten zoals een goochelaar, streetdanceoptredens, een gospelkoor, een jongleur en nog veel meer.

http://vuurwerkfestivalscheveningen.com

UTRECHT

Van 22 tot en met 25 augustus Street Arts Festival Spoffin in de binnenstad van Amersfoort. Een straatfestival met muziek en theater. http://www.spoffin.nl

NOORD-BRABANT

Festival Brabantsedag Heeze. Tot en met 25 augustus gaat het dorp in de buurt van Eindhoven terug in de tijd van de middeleeuwen.

http://www.brabantsedag.nl

LIMBURG

Tot en met 25 augustus staat het Vrijthof in Maastricht in het teken van culinaire hapjes uit verschillende landen tijdens ’t Preuvenemint. Ook is er een muziekprogramma.

http://www.preuvenemint.nl

ZEELAND

Mosselfeesten, 24 en 25 augustus, met activiteiten als koken op de markt, een braderie , oude ambachten en de uitreiking van de Gouden Mossel. Locatie: Markt, Philippine. http://www.mosselstad.nl