Nieuws
1068036
Nieuws

Nieuws

Stormachtige 'schadevergoeding'

Hotels in de Caraïben proberen tijdens het orkaanseizoen met aanbiedingen alsnog mensen te lokken. Hotel Breezes in Nassau op de Bahama's geeft 100 dollar korting aan elke gast die dezelfde naam heeft als een orkaan.

Volgens het hotel kan eenzelfde naam als een verwoestende tropische storm vervelende bijwerkingen hebben. Breezes wil deze 'onfortuinlijke' naamgenoten tegemoetkomen en keert hen daarom 100 dollar 'schadevergoeding' uit als ze in het hotel verblijven.

Het gaat om de stormnamen die op de orkaanlijst van de National Hurricane Center staan. Dat zijn achtereenvolgens: Andrea, Barry, Chantal, Dorian, Erin, Fernand, Gabrielle, Humberto, Ingrid, Jerry, Karen, Lorenzo, Melissa, Nestor, Olga, Pablo, Rebekah, Sebastien, Tanya, Van and Wendy.

Wil je in aanmerking komen voor de korting, dan moet je naam precies gelijk zijn aan een van de stormen. Gabriella, Rebecca en Tanja hebben in dit geval dus pech.

Voorwaarde is wel dat je minimaal vijf nachten in het hotel verblijft op basis van 'super-inclusive'. Het bezoek moet bovendien plaatsvinden voor 31 oktober van dit jaar.