Nieuws/Binnenland
1068046
Binnenland

Opnieuw brand in Amsterdamse studentenflat

In de studentenflat in Amsterdam-Zuidoost heeft vrijdagochtend vroeg opnieuw brand gewoed. Ditmaal woedde het vuur in een spouwmuur van twee woningen aan de Daalwijk. De brandweer moest de muren slopen om de brand te kunnen blussen. Hierdoor zijn de huizen tijdelijk onbewoonbaar.

De brandweer kreeg rond half vier een melding. Bij aankomst kwam er rook uit het dak van de bovenste woning op de derde verdieping. Zeven personen moesten de twee ondergelegen woningen verlaten. Ze konden terecht op het politiebureau.

In de nacht van woensdag op donderdag brak er ook al brand uit in de flat, nadat bewoners een barbecue in de woonkamer hadden gezet. De studenten hadden die te vroeg naar binnen gehaald, omdat ze dachten dat hij genoeg was afgekoeld. Vijf mensen moesten met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis. De woonkamer brandde volledig uit en de rest van het huis liep flinke roet- en waterschade op.

Volgens een woordvoerder van de brandweer bestaat het vermoeden dat het vuur van een dag eerder nog heeft nagesmeuld, waardoor opnieuw brand is ontstaan.