Nieuws/Binnenland
1068051
Binnenland

'Spelers ijshockeyclub overvallen sponsor'

De Tilburgse bouwgroothandel Destil stopt met de sponsoring van de jeugdteams van ijshockeyclub Tilburg Trappers vanwege medeplichtigheid van een of meer jeugdspelers aan een overval op de directeur van het bedrijf en zijn gezin.

De overval vond plaats op 22 december bij het gezin in Moergestel. Drie gemaskerde overvallers bedreigden en knevelden gezinsleden en er werd een schot gelost. De overvallers gingen er vandoor met geld en sieraden.

Directeur Gertjan van Eck van Destil legde vrijdag naar aanleiding van een bericht in het Brabants Dagblad uit dat hij vorige week hoorde over de betrokkenheid van enkele spelers en dat hij zó teleurgesteld is dat hij dit besluit heeft genomen. „Het is eeuwig zonde maar ik had dit nooit verwacht. Een overval heeft zoveel impact. We zijn er nog bijna dagelijks mee bezig en hebben dit niet verdiend.”

Destil blijft wel sponsor van het eerste team dat dit jaar denkt mee te kunnen doen om het landskampioenschap.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat er vanaf maart in totaal vijf verdachten zijn aangehouden. Het gaat om vijf Tilburgers tussen 17 en 23 jaar. Twee zitten er nog vast. Over hun precieze rol kan een woordvoerster niets zeggen.

De club laat weten dat een 17-jarige jeugdspeler op non-actief is gezet omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid. Technisch manager René de Hondt noemt de gebeurtenissen verschrikkelijk maar gelooft niet dat de club er iets aan kan doen. Hij zegt dat het besluit van Destil heel hard aankomt. De club is op zoek naar een of meer nieuwe sponsors.