Nieuws/Binnenland
1068151
Binnenland

Gezin vraagt gebiedsverbod voor misbruiker

Drie leden van een gezin uit Bunschoten spanden donderdag in Utrecht een kort geding aan om te voorkomen dat ze binnenkort plotseling oog in oog komen te staan met de plaatsgenoot die hen jarenlang seksueel misbruikte. De slachtoffers, tussen de 17 en 24 jaar oud, willen weten wanneer de 32-jarige Christiaan L. op verlof mag uit zijn detentie.

Ook vroegen ze de rechter om het straatverbod uit te breiden dat de strafrechter eerder al aan L. oplegde. De advocaat van L. stelde dat toewijzing van de verzoeken een te grote inbreuk zou maken op de persoonlijke levenssfeer van zijn cliënt.

In augustus 2012 werd L., een neef van de slachtoffers die ook in Bunschoten woont, door de rechtbank veroordeeld tot 3 jaar celstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Het gezin eiste donderdag dat hij gedwongen wordt weg te blijven uit het dorp, of in ieder geval uit het deel waar zij wonen.

Maar L. wil terug naar Bunschoten, omdat hij daar werk en een woning kan krijgen. Volgens zijn advocaat kan de kortgedingrechter het straatverbod van de strafrechter niet uitbreiden. Zijn cliënt hoeft de slachtoffers ook niet te informeren over zijn verloven, omdat er al een bureau is dat dit regelt, aldus de raadsman. Uitspraak op 6 september.