Nieuws/Binnenland
1068154
Binnenland

Vrijdag meer zon

Zeist, 22 augustus 2013 - De bewolking zijn we vanavond nog niet kwijt, maar de neerslag zal geleidelijk het zuiden verlaten. Morgen is het een stuk zonniger en blijft het droog. Het wordt dan ook een aantal graden warmer dan vandaag. Met een zwakke tot matige oostenwind wordt het 24 tot 29 graden.

Aan het begin van de avond kan er in het zuiden nog wat neerslag vallen. In de loop van de avond wordt het overal droog en neemt de hoeveelheid bewolking af. Komende nacht kans op nevel of een ondiepe mistbank bij minima rond 15 graden. De wind zoekt geleidelijk de oosthoek op.

Morgen is het een stuk zonniger dan vandaag, maar de ochtend start wel wat grijs. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 24-26 graden in de kustgebieden en 27 tot plaatselijk 29 graden in het zuidoosten. Daarbij staat een zwakke tot matige oostenwind.

Zaterdag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en tegen de avond stijgt vooral in het zuiden en westen de kans op een plaatselijke onweersbui. In het noordoosten schijnt nog een tijd de zon en daar kan de temperatuur naar 26 graden stijgen. In Zeeland wordt het door de bewolking een graad of 22.

Zondag kunnen in het hele land buien ontstaan. Af en toe schijnt de zon en met 21 tot 24 graden is het iets koeler.

De dagen daarna daalt de middagtemperatuur een paar graden. Af en toe breekt de zon door en elke dag is er kans op een lokale bui.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over het zomerweer? Volg ons dan op facebook en twitter.