Nieuws
1068170
Nieuws

Bellen met een smartwatch

De Pebble is één van de meest succesvolle projecten van crowdfundingsite Kickstarter. Met nieuwe smartwatch concepten proberen anderen dit succes te evenaren zoals met de Omate Truesmart en de Hot Watch.

De Omate Truesmart is een waterdichte smartwatch met een 5 megapixel camera aan boord. Net als de Pebble kan het apparaat aan een smartwatch gekoppeld worden waarna inkomende telefoontjes en berichten via het horloge beantwoord kunnen worden. Met de Omate is het echter ook mogelijk autonoom berichten te sturen en telefoontjes te plegen. Het apparaatje is uitgerust met een 3g chip en kan voorzien worden van een micro-sim.

Het horloge dat draait onder Android 4.2.2. kan zowel bediend worden via het aanraakscherm als via bewegingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de klokfunctie op te roepen met een bepaalde polsbeweging.

Via Kickstarter kan de Omate besteld worden van $179. Inmiddels is het gewenste investeringsbedrag van $100.000 opgehaald, waardoor het apparaat in productie wordt genomen. De oprichters verwachten dat de uiteindelijke winkelprijs $299 zal bedragen.

Een andere smartwatch die momenteel via Kickstarter besteld kan worden is de Hot Watch.  Dit apparaatje moet wel via bluetooth aan een smartphone gekoppeld worden om telefoontjes en berichten te beheren. Het is dankzij een ingebouwde microfoon en speakers daarna mogelijk via het slimme horloge te telefoneren.

De Hot Watch beschikt over een 1,26 inch e-paper scherm met handschriftherkenning. Door bijvoorbeeld de S op het scherm te schrijven verschijnt de optie om te sms’en en via de A wordt het app menu opgeroepen.

Ook de Hot Watch wordt in productie genomen. De bedenkers hoopten $150.000 op te halen via KickStarter, maar de teller staat inmiddels al bijna op $500.000. De Hot Watch is via KickStarter verkrijgbaar vanaf $109. De winkelprijs wordt $169 of meer.