Nieuws/Binnenland
1068176
Binnenland

iPhone-rover meldt zich

De man die gezocht werd, omdat hij een vrouw in Amsterdam van haar iPhone had beroofd, heeft zichzelf donderdag via zijn advocaat bij de politie gemeld. Het gaat om een 25-jarige man uit Amsterdam. Hij zal later deze week worden gehoord.

Het rechecheteam dat de zaak onderzoekt had een foto in handen die de verdachte als profielfoto op Whatsapp gebruikte. Software om de foto te vergelijken met foto’s op internet had het team alleen een voornaam opgeleverd. Afgelopen dinsdag werd de foto gepubliceerd via www.politie.nl/gezocht. Het leverde tientallen tips op, waardoor de recherche ook een achternaam in beeld kreeg.

Het 19-jarige slachtoffer werd 5 juli op de Overtoom beroofd van haar iPhone door een jongeman die ze twee weken daarvoor had leren kennen. Ze had die middag met hem afgesproken. Ter hoogte van het Rijtuigenhof pakt hij opeens haar telefoon uit haar zak en rent ermee weg. Ze denkt nog dat het een grap is, maar de jongeman laat zich niet meer zien.

De vrouw laat het er echter niet bij zitten en gaat ’s avonds naar hem op zoek in de buurt waar hij zou wonen. Ze vindt hem op een pleintje en vraagt haar telefoon terug. Hij rent weg en als ze hem achter na rent stompt hij haar hard in haar buik waardoor ze de achtervolging moet staken.