Nieuws
1068221
Nieuws

Run op technische studies

Meer studenten kiezen dit jaar voor een technische studie. Het aantal aanmeldingen voor universitaire studies op het gebied van landbouw, natuur en techniek voor dit jaar is nu al 20 procent hoger dan vorig jaar. Dat heeft de vereniging van universiteiten VSNU maandag gemeld.

Het lijkt erop dat de studenten gehoor geven aan de oproepen van de overheid en het bedrijfsleven van de afgelopen jaren om voor een technische studie te kiezen omdat er een groot tekort is aan technisch personeel.

Volgens een woordvoerder speelt de crisis mogelijk ook een rol, omdat de baangarantie bij deze studies groot is. In deze tijden van jeugdwerkloosheid kiezen studenten liever veilig, aldus de zegsman.

 

7 procent meer studenten

Het totaal aantal studenten dat zich dit jaar heeft ingeschreven voor een universitaire studie is met 7 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De VSNU kon daar geen duidelijke reden voor geven. Mogelijk besluiten jongeren hun studie niet uit te stellen vanwege de invoering van het leenstelsel.

De inschrijvingen zijn nog niet gesloten, dus er kunnen nog studenten bij komen en aangemelde studenten kunnen zich nog terugtrekken. De definitieve getallen volgen in oktober.