Nieuws/Binnenland
1068223
Binnenland

Sail de Ruyter

Kwart miljoen bezoekers verwacht in Vlissingen

Een  van de grootste maritieme evenementen van Europa is vandaag van start gegaan in Vlissingen. Er worden bij de Sail de Ruyter dit jaar circa 250.000 mensen verwacht. Het evenement duurt tot en met zondag.

,,We hebben nog nooit zoveel historische schepen in de haven van Vlissingen gehad als dit jaar´´, zegt een woordvoerder van het evenement tevreden tegen De Telegraaf Vaarkrant.

Goed weer

Er doen dit keer ruim 200 schepen aan de manifestatie mee, meer dan in 2007, toen de Sail de Ruyter voor het laatst werd georganiseerd. Het aangekondigde goede weer komend weekeinde gaat ook nog voor tienduizenden extra bezoekers zorgen. zo is de verwachting.

Sail Amsterdam

Sail de Ruyter is samen met Sail Amsterdam het grootste nautische evenement van Nederland. Het geldt als het belangrijkste publieksevenement van Zeeland. Hoofdsponsors zijn de provincie Zeeland en de gemeente Vlissingen, naast vele ondersteuners uit het bedrijfsleven.

Vollenhove

De hoogtepunten van Sail de Ruyter zijn de vlootschouw op zaterdag, waaraan honderden schepen deelnemen, en de heropening door Mr. Pieter van Vollenhoven op zaterdag van het Dokje van Perry, een van de oudste droogdokken van Europa.

Kruzenshtern

De grootste publiekstrekker onder de grote zeilschepen is de 114-meter lange Russische Kruzenshtern, het op een na langste nog varende traditionele zeilschip ter wereld.