Nieuws
1068241
Nieuws

Huizen in juli duurder geworden

Eindelijk weer een opsteker voor huizeneigenaren: Nederlandse woningen zijn in juli duurder geworden. In vergelijking met een maand eerder stegen de prijzen met 1,2 procent. Ten opzichte van een jaar eerder zijn Nederlandse huizen nog wel 5 procent goedkoper. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Daarmee bevinden de huizenprijzen volgens het CBS op hetzelfde niveau als begin 2003. Huizeneigenaren doen er beter aan de waarde van hun woning niet te vergelijken met de piek van huizenmarkt. Ten opzichte van augustus 2008 zijn de prijzen namelijk met 20 procent gedaald.

Verkocht

Tot en met juli wisten 54.860 mensen hun woning te verkopen. Fors minder dan in dezelfde periode in 2012, toen 16,9 procent meer huizen van eigenaar wisselden.

 

{"dataSourceUrl":"//docs.google.com/spreadsheet/tq?key=0Ag-su1Wj4b45dEl5Sk1GdHpFejF2bXJ1a2U5ZHFhaWc&transpose=0&headers=1&range=A1%3AB33&gid=0&pub=1","options":{"vAxes":[{"useFormatFromData":true,"title":null,"minValue":null,"viewWindow":{"min":null,"max":null},"maxValue":null},{"useFormatFromData":true,"minValue":null,"viewWindow":{"min":null,"max":null},"maxValue":null}],"titleTextStyle":{"bold":true,"color":"#000","fontSize":"20"},"booleanRole":"certainty","curveType":"function","title":"Prijsindex bestaande koopwoningen","height":364,"animation":{"duration":500},"legend":"none","width":550,"focusTarget":"category","lineWidth":2,"hAxis":{"useFormatFromData":true,"minValue":null,"viewWindowMode":null,"viewWindow":null,"maxValue":null}},"state":{},"view":{},"isDefaultVisualization":true,"chartType":"LineChart","chartName":"Chart 1"}

Data.: CBS, Grafiek: OverGeld