Nieuws/Binnenland
1068258
Binnenland

‘LTE-A iPhones op 20 september te koop’

De nieuwe iPhones die Apple dit jaar op 10 september gaat presenteren, waaronder een iPhone die overweg kan met het LTE-A netwerk, liggen tien dagen later in de winkels. Dit meldt de Japanse krant Nikkei.

Volgens laatste geruchten rondom de nieuwe smartphones van Apple moeten er dit jaar twee nieuwe modellen uitkomen: een duurdere iPhone 5S, die onder meer ondersteuning kent voor het nóg snellere LTE-A netwerk, en de iPhone 5C, een budgetuitvoering van de iPhone 5. 

De 5S zal qua uiterlijk gelijk zijn aan de huidige iPhone 5, maar bevat een snellere processor, vingerafdrukscanner en een betere camera. De 5C is naar alle waarschijnlijkheid een iPhone 5 met een ander, plastic, omhulsel.

Beide toestellen zullen in VS en enkele andere grote landen op 20 september beschikbaar zijn. Of Nederland daarbij zit, is nog onbekend. De iPhone 5 was in ons land een week na de Amerikaanse lancering te koop, dus vermoedelijk zullen de nieuwe versies dit jaar in elk geval niet later dan 27 september beschikbaar zijn.