Nieuws/Binnenland
1068260
Binnenland

Historische fietsroute

Het is de oudste bewegwijzerde fietsroute van ons land: de Achtkasteelentocht rond het Achterhoekse Vorden. Een trip door bossen, over heide en akkers en door gemoedelijke dorpskernen waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Maar vooral ook langs statige kastelen. Een route van 36 kilometers door een van de mooiere stukjes Gelderland.

Speciaal voor die honderdste verjaardag is een feestelijk programma in elkaar gedraaid. Zo ontvangt kasteelvrouwe Jennine van de Plassche-Staring gedurende dit jubileumjaar (nog tot 8 september) persoonlijk groepjes gasten op de thee.

Op de theaterweide van Kasteel Vorden worden 7 en 8 september allerlei festiviteiten gehouden. Zo zijn er optredens van diverse solisten, bands, theater- en cabaretgezelschappen met aandacht voor (licht) klassiek, volks- en populaire muziek. Bovendien is er een horecadorp met gerechten uit Alpenlanden en uiteraard ook de Achterhoek. Hoogtepunten zijn de optredens van onder anderen het Gelders Opera en Operette Gezelschap, het Bronckhorst Wind Symphony, het zigeunerensemble Piroska en als speciale gast reist Marco Bakker af naar de Achterhoek.

En het spreekt voor zich dat er dit jubileumweekeinde ook gewoon gewandeld en gefietst kan worden...

Meer info: http://www.achtkasteelentocht.nl