Nieuws/Binnenland
1068306
Binnenland

Reprimande voor 15-jarige held

Een 15-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede die deze week voorkwam dat een 81-jarige vrouw slachtoffer werd van drie Oost-Europese straatrovers, heeft van de politie een vermaning gekregen. De kordate puber ging achter de zakkenrollers aan, maar dat had hij volgens de politie nooit moeten doen.

Dapper, maar onverstandig, zo noemt een woordvoerder de actie van de 15-jarige Mike tegen RTV Utrecht. ,,Je weet nooit hoe dieven reageren", zegt de woordvoerder.,,Beter is het om direct 112 te bellen en een goed signalement door te geven."

De jongen zag hoe drie vrouwen in Zeist een hoogbejaarde dame aan de praat hielden en ondertussen haar tas pakten. Hij stapte er direct op af, waarna de dieven op de vlucht sloegen. Mike zette de achtervolging in, maar het drietal wist na een korte worsteling te ontkomen.

Zelf heeft de puber, die later bij Defensie wil werken, allerminst spijt van zijn actie, zo vertelt hij in De Telegraaf.  „Ik probeerde haar gewoon te helpen. Je moet met je klauwen van een kwetsbaar iemand af blijven.”