Nieuws/Binnenland
1068308
Binnenland

Nieuws

Britten reizigers topografisch slecht onderlegd

Het is slecht gesteld met de topografische kennis van de Britten. Een derde van de Britse toeristen kan hun vakantiebestemming niet aanwijzen op een landkaart. Dat blijkt uit een onderzoek van British Airways.

Vooral de locatie van Cyprus is bij veel Britten onbekend. Maar liefst 53 procent van de eilandbezoekers wees het verkeerde land aan op de kaart. Velen dachten dat Cyprus bij het Griekse vasteland hoort.

Verder blijkt uit het onderzoek dat Turkije vaak wordt verward met de Oekraine, dat bijna 2000 kilometer noordelijker ligt. Ook wisten veel Britten niet waar Frankrijk en Portugal liggen op de kaart.

Onbekend Nederland

36 procent van de Britse vakantiegangers kon Nederland niet aanwijzen op de kaart. Zij verwarden ons land veelal met Denemarken. Maar schokkender voor British Airways was dat 24 procent van de ondervraagden Ierland niet kon aantonen.

Verder blijkt dat onze overzeese buren vaak niet weten wat de hoofdstad van hun vakantieland is. Een vijfde van de Britse toeristen geeft aan daar moeite mee te hebben.

Overigens blijkt uit de onderstaande infographic dat British Airways ook nodig weer terug naar de schoolbanken moet. Valt de fout u ook op?