Nieuws/Binnenland
1068316
Binnenland

Horeca boos over prijsverhoging voetbal

Horecazaken die voetbalwedstrijden vertonen, zijn verbolgen over het feit dat Fox de prijzen hiervoor flink heeft verhoogd. Tot nu toe moesten ze hiervoor 59 euro per maand neertellen. Dat bedrag wordt bijna 100 euro. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kreeg al veel klachten en heeft Fox gevraagd met een beter voorstel te komen, liet een woordvoerder donderdag weten naar aanleiding van berichtgeving op BNR.

Vooral het feit dat de cafés, restaurants en sportkantines op 1 augustus een brief kregen met de mededeling dat ze voor eind van de maand moeten laten weten of ze opzeggen, valt verkeerd. „Die viel op de deurmat in de drukste tijd van het jaar”, zei de zegsman.

„Het is voor veel horecaondernemers toch een heel bedrag per maand extra en het was goed geweest als ze even de tijd konden nemen om te kijken of ze hiermee meerwaarde kunnen bieden aan hun gasten. Ze moeten nu al voor de 31e reageren, terwijl de zender net live is.” Een proefperiode van bijvoorbeeld 3 maanden was volgens hem beter geweest.

De directeur van KHN heeft daarom bij Fox gevraagd om een beter voorstel. „Ze zouden daar vandaag op terugkomen, dus we wachten het af.”