Nieuws
1068323
Nieuws

Lokale keuken trekt reiziger

De lokale cuisine is steeds meer van invloed op de vakantiekeuze van Nederlanders. Waar mensen vroeger vooral wilden genieten van zon, rust en cultuur, komt daar nu de interesse in de lokale keuken bij.

Uit onderzoek van Topic Travel Vakantiehuizen onder ruim 1000 vakantiegangers blijkt dat ruim 40 procent zich culinair wil verdiepen in de keuken van het vakantieland. Ongeveer 6 procent van de ondervraagden zou wel een culinaire workshop willen volgen. Mensen laten zich in hun keuze voor een reisbestemming ook inspireren door kookprogramma’s, stelt 14 procent van de ondervraagden. Eenzelfde percentage zegt dat de lokale keuken een grote rol speelt bij de keuze voor een vakantiegebied, voor 40 procent speelt dat een kleine rol en voor 46 procent helemaal geen rol.

Meer dan de helft van de vakantiegangers zoekt op vakantie juist restaurants uit met lokale gerechten en 12 procent kookt ter plaatse lokaal eten.

Lokale etenswaren

Eenmaal weer thuis gaan vakantiegangers ook aan de slag met gerechten en ingrediënten die ze op hun vakantieadres hebben leren kennen. Ongeveer 18 procent van de mensen neemt lokale etenswaren mee naar huis. Ruim 8 procent gaat ook daadwerkelijk lokale gerechten thuis koken, al is het maar om het vakantiegevoel weer een beetje terug te krijgen.

Gevraagd naar het vakantieland met de beste lokale keuken staat  Italië met 47 procent op nummer één bij de ondervraagden. Frankrijk eindigt met ruim 42 procent op nummer twee.