Nieuws/Binnenland
1068343
Binnenland

Twee vragen en antwoorden over 4G

Sinds deze zomer kan vijftig procent van de Nederlanders mobiel internetten via het 4G-netwerk. 4G is tot tien keer sneller dan 3G en biedt hierdoor heel veel nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van je smartphone. In deze vraag- en antwoordrubriek zetten we alle belangrijke vragen over 4G op een rij. We stellen KPN, de eerste telecomaanbieder die 4G mobiel internet naar Nederland brengt, elke week twee belangrijke 4G-vragen. De vragen worden beantwoordt door Daan van Dooren, marketing manager van KPN mobiel.

Om gebruik te maken van het supersnelle, nieuwe 4G-netwerk voor smartphones heb je een paar dingen nodig: een 4G-telefoon en een bijpassend 4G-abonnement. Als je deze allebei in huis hebt, houdt niks je meer tegen om te genieten van een verbeterde dekking en razendsnel internet. Elke week beantwoordt Daan van Dooren, marketing manager van KPN mobiel, twee vragen over het gebruik van 4G internet.

Ik ben ondernemer. Is 4G dan ook handig?

Jazeker! Het supersnelle mobiele internet en de verbeterde dekking maken 4G van KPN ook meer dan geschikt voor ondernemers in Nederland. Met 4G kun je namelijk supersnel ondernemen, ook wanneer je onderweg bent en dus niet de beschikking hebt over een computer met snel internet. 4G-internet is namelijk net zo snel als thuis- of kantoorinternet, waardoor het downloaden van grote bijlagen uit e-mails van klanten of collega’s zo gedaan is. Maar ook het streamen of downloaden van video is een fluitje van een cent. Met 4G is de kwaliteit van video’s op je smartphone of tablet bovendien nog hoger dan je gewend bent: HD-video streamt zonder haperingen.

Een belangrijke nieuwe vorm van communicatie is de videocamera op je smartphone. Het snelle 4G-internet stelt je namelijk in staat om moeiteloos videogesprekken te voeren, ook onderweg. Hierdoor kun je gemakkelijk op locatie een vergadering bijwonen of een klant een product laten zien, zelfs als deze zich aan de andere kant van de wereld bevindt.

Voor meer tips over het gebruik van 4G kun je terecht op KPN.com/slimmerondernemen.

Heeft de komst van 4G gevolgen voor 3G en 2G?

De komst van KPN’s 4G in Nederland kun je het beste zien als een aanvulling op de bestaande 2G- en 3G-netwerken. Deze vertrouwde frequenties blijven dus gewoon bestaan en KPN blijft ook investeren in de verdere verbetering van deze twee netwerken. Heb je nog geen 4G-toestel en gebruik je op dit moment de 2G- en 3G-verbindingen? Dan kun je dit gewoon blijven doen. Klanten die bij KPN ook 4G afnemen, blijven daarnaast gebruik maken van 3G, bijvoorbeeld in een gebied waar op dat moment nog geen 4G-dekking is. Overigens wordt dit gebied steeds kleiner omdat KPN zijn 4G netwerk supersnel uitrolt. Op dit moment heeft al meer dan vijftig procent van Nederland 4G dekking, tegen het einde van dit jaar is dat tachtig procent en aan het einde van de lente in 2014 heeft heel Nederland 4G dekking.

Voor meer tips over het gebruik van 4G en aanvullende informatie kun je terecht op KPN.com/4G.