Nieuws/Binnenland
1068348
Binnenland

Film met fort als decor

De Nieuwe Hollandse Waterlinie, gelegen tussen Muiden en de Biesbosch, is het grootste Rijksmonument van Nederland en staat op de voorlopige lijst van Unesco Werelderfgoed.

Het was een militaire verdedigingslinie met water als wapen. Tijdens de oorlog konden militairen namelijk stroken land onder water zetten. Tegenwoordig is het een prachtige recreatiezone om in te wandelen, fietsen, varen, dineren en zelfs overnachten.

Van 23 tot en met 25 augustus presenteert de Waterlinie op verschillende fortterreinen mooie films als La Vita e Belle, Roma en Les Intouchables in de buitenlucht. Ook worden theaterstukken als Drift van Nanna Tieman en Minetti met Hans Hoes op verschillende linielocaties gespeeld.

Als om 21.15 uur de zon is ondergegaan, zakt het publiek onderuit in het gras of zitzak met een hapje en drankje voor een bijzondere film met het fort als decor.

Forten waar bezoekers film kunnen kijken zijn: Werk IV in Bussum, Werk aan de Waalse Wetering te Houten, Werk aan het Spoel te Culemborg en KunstFort Asperen, Acquoy.

Info: http://www.hollandsewaterlinie.nl