Nieuws
1068386
Nieuws

Weblog van de week

Zoet, zuur, zout en bitter!

Laura Marcus (43) is moeder, directeur van openluchttheater Caprera in Bloemendaal, agente van Leonie Jansen én programmeur bij theater de Muze in Noordwijk. Hoe zij al die ballen tegelijk in de lucht houdt, leest u deze week in haar blog.

Naam: Laura Marcus

Leeftijd: 43 jaar

Beroep: Directeur Openluchttheater Bloemendaal (en programmeur Theater de Muze Noordwijk en Agente Leoni Jansen)

Relatie: met Michel (46)

Kinderen: Pim (11) Lola (8, bijna 9)

Favoriete website: www.theaterkrant.nl

Typisch vrouwelijke eigenschap: Eerst denken aan anderen dan aan jezelf

Een vrouw moet ooit in haar leven: niet lopen zeiken over haar gewicht (dat ooit moet nog komen bij mij)

---------------------------------------------------------------

Wat fijn dat ik een bestuur heb dat betrokken maar ook kritisch is. Na een goede vergadering start ik met het programmeren van de zomer van 2014.

En ondertussen staat deze maand in het teken van feestjes: mijn zusje 40, mijn dochter 9, een jaarlijks pannekoekenfeestje bij ons thuis op 1 hoog voor 37 kinderen van school, en mijn beste wordt vriend 60. En binnenkort viert Wolter Kroes zijn 25-jarig jubileum in Caprera.

Tot voor kort was ik alleen programmeur en hoofd marketing in het prachtige Agora theater in Lelystad. Programmeren vergelijk ik altijd met koken: je wilt niet één smaak proeven maar alle smaken: zoet, zuur, zout en bitter. Want Italiaans eten is lekker, maar je wil ook wel eens Thais eten, of zelfgemaakte soep. En dus stort ik me op het aanbod voor komend jaar en zoek ik daarin de balans tussen herkenning en uitdaging. Want met mijn komst naar Bloemendaal is de programmering diverser en uitdagender. Met meer kwaliteits-cabaret (dank Erik, Dolf, Jandino, Javier, Jan-Jaap en Remco en Richard), leuke kindervoorstellingen en uiteraard de grote namen uit de popmuziek: Bløf, Ilse, Racoon. Dit jaar stond er voor het eerst een dansvoorstelling en binnenkort is er een klassiek concert van Iris Hond en het Matangi Quartet. Toch zijn er nog veel artiesten die niet buiten ‘durven’ spelen. De ‘slotgracht’ is eng. En het daglicht bij aanvang waardoor je al het publiek ziet dat dan ook nog even wegloopt naar de bar. En zo probeer ik veel impresario’s en artiesten te verleiden om nog even te komen kijken hoe magisch het hier is. En het weer, dat is onvoorspelbaar spannend, vinden ze. Maar bijna alle avonden bleef het droog. En zo niet, dan delen we gratis poncho’s uit. De voorstelling gaat altijd door. Want: zon, wind of regen…wij zijn open.