Nieuws/Binnenland
1068747
Binnenland

Brandweer nog hele nacht bezig in Leiderdorp

Een hevige brand die maandagavond uitbrak in Leiderdorp zal de brandweer ook in de nacht van dinsdag op woensdag nog bezighouden. Zestien brandweerlieden moeten voorkomen dat het smeulende vuur in het afvalverwerkingsbedrijf weer oplaait, meldde een woordvoerster van de Veiligheidsregio.

Woensdagmorgen gaan hun collega's verder met het slopen van de loods en weghalen van smeulend afval om het vuur volledig te doven. Die klus was dinsdag nog niet geklaard, maar moest worden stilgelegd omdat het donker werd. Hoeveel tijd de brandweerlieden woensdag nog nodig hebben, is nog niet duidelijk.

De brand brak maandagavond rond 20:00 uur uit en veroorzaakte flinke rookontwikkeling die in de wijde omgeving te zien was. Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden. Uit twee metingen bleek dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, maar wel is er vervuild bluswater van de brand weggevloeid. Dat bleef echter binnen een klein gebied en is ingedamd, zodat het niet verder bij het oppervlaktewater kan komen. Hoogheemraadschap Rijnland houdt voor de zekerheid nog een oogje in het zeil.