Nieuws
1068751
Nieuws

Playstation 4 vanaf 29 november in de winkel

Sony brengt zijn nieuwste spelcomputer op 29 november uit in Europa. De PlayStation 4 ligt vanaf dan voor €399 euro in de winkel. Dat heeft de fabrikant zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie op de Gamescom-beurs in Keulen.

Als bonus krijgt iedere nieuwe PlayStation 4-eigenaar veertien dagen gratis toegang tot PlayStation Plus. Dit abonnement is een vereiste om games online te kunnen spelen op het PlayStation Netwerk, maar biedt ook toegang tot de Instant Game Collection van Sony. Hierop wordt onder andere de racegame Drive Club gratis aangeboden.

De persconferentie stond voornamelijk in het teken van indiegames, kleinschalige projecten van onafhankelijke ontwikkelaars. Zowel de PlayStation 4 als diens kleine broertje, de PlayStation Vita, ziet een breed scala aan dit soort games tegemoet, waaronder Wasteland Kings van de Nederlandse studio Vlambeer (Ridiculous Fishing).

Ook werd er gesproken over de spelcomputer als entertainment-hub. Sony is in gesprek met verschillende derde partijen, waaronder Pathé, om diensten voor films en muziek naar de PlayStation 4 te brengen. Hiervoor zal geen extra PlayStation-abonnement verplicht zijn.

Tot slot kwamen nog enkele hardcore games aan bod, titels waar een enorm budget achter schuil gaat. Hier was voornamelijk Ubisoft aanwezig met Assassin’s Creed IV: Black Flag en Watch_Dogs, die op de PlayStation 4 unieke content krijgen. Ook InFamous: Second Son en het Amsterdamse Killzone: Shadow Fall werden getoond.

In Amerika is de spelcomputer iets eerder verkrijgbaar. De PlayStation 4 ligt daar op 15 november in de winkels.

Kijk hier voor het liveblog.