Nieuws/Binnenland
1068763
Binnenland

Celstraf voor gooien van bowlingbal

Een 22-jarige man uit Almere die in mei van dit jaar met volle kracht een bowlingbal in het gezicht van zijn toenmalige vriendin gooide, moet een jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Lelystad dinsdag bepaald.

Jordaniel R. gooide de 3,5 kilo zware bal naar zijn vriendin tijdens een ruzie in een Almeers Bowlingcentrum. De vrouw werd vol geraakt en kwam pas enkele dagen later bij in het ziekenhuis. Ze liep ernstig hersenletsel op en had volgens de artsen geluk dat ze nog leefde. Ze kampt nog dagelijks met de gevolgen van de klap.

De rechtbank kwalificeerde de worp als een poging tot doodslag. Volgens R. zelf was er sprake van een ongeluk. Hij zou op een kastje gemikt hebben.

De zaak ontvouwde zich tijdens de inhoudelijke behandeling als een waar liefdesdrama. R. en zijn vriendin hadden al jaren een relatie en waren ondanks hun verschillende religieuze achtergrond vastberaden samen oud te worden. Het slachtoffer vertelde in een schriftelijke verklaring dat ze niet begreep hoe een kleine ruzie met de man die ze zag als de liefde van haar leven zo af had kunnen lopen.

R. betuigde eerder al spijt voor zijn daad. Het was de eerste keer dat hij in aanraking kwam met justitie. Naast de celstraf die hij uit moet zitten kreeg hij een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook moet hij het slachtoffer ruim 10.000 euro schadevergoeding betalen.