Nieuws
1068812
Nieuws

Fusie Monuta en Yarden van de baan

Het plan van de uitvaartbedrijven Monuta en Yarden om te fuseren is van de baan. ,,Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven'', maakten de ondernemingen dinsdag bekend.

Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten. ,,Zeer teleurstellend dat het zo gelopen is. Maar het ging niet om een noodfusie. Beide bedrijven zijn financieel gezonde ondernemingen'', zegt een woordvoerster van Yarden.

In februari kondigden Monuta en Yarden de fusieplannen aan, om daarmee het op een na grootste uitvaartbedrijf in Nederland te creëren.

Concurrentie

Het samengaan had ertoe moeten leiden dat de marktpositie van de twee op het gebied van uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen verder werd verstevigd. De fusie zou naar eigen zeggen vrijwel landelijke dekking van uitvaartcentra en crematoria hebben opgeleverd.

De concurrentie op de uitvaartmarkt, waar veel, vaak kleinere ondernemers toetreden, is de laatste jaren scherp toegenomen. Dela is de grootste speler in de branche. Maar tegenwoordig beginnen steeds meer zzp'ers een eigen uitvaartbedrijf.

Monuta heeft ruim 100 vestigingen en 900 mensen in dienst. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 276 miljoen euro. Yarden, met een jaaromzet van 187 miljoen euro, heeft 51 vestigingen en 1000 werknemers.