Nieuws
1068829
Nieuws

Doekje voor bloeden winkeliers

Een groep winkeleigenaren in woonwinkelcentrum Villa ArenA in Zuidoost krijgt per vandaag 2,6 miljoen euro schadevergoeding van bouwer OMC op hun rekening bijgeschreven wegens tegenvallende inkomsten.

Onlangs kende de rechter na elf jaar procederen dit bedrag toe aan de gedupeerden. „We gaan ervan uit dat betrokken partijen het vonnis correct zullen naleven. Het geld is voor vele ondernemers in tijden dat de exploitatie van winkels uitermate moeizaam gaat, een welkome aanvulling”, stelt Hans Hulshoff, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren (VvE) en eigenaar van een gelijknamige luxe meubelzaak.

Villa ArenA werd eind jaren negentig ontwikkeld door OMC, een samenwerking van ING, Ballast Nedam en BAM. Het waren de hoogtijdagen van de economische voorspoed en the sky was the limit . Het woonwinkelcentrum zou aanvankelijk 60.000 vierkante meter bedragen, maar OMC wilde er 75.000 m2 van maken met daarin de publiekstrekker ’Kunst van het Wonen’, een informatiecentrum over alles wat met wonen te maken heeft. Met die belofte trokken ze de twijfelende ondernemers over de streep om akkoord te gaan met de plannen.

Maar in Villa ArenA, waar in april 2001 de deuren opengingen, kwam deze beloofde publiekstrekker nooit.

 

Lees het complete verhaal vandaag in De Telegraaf.