Nieuws
1068833
Nieuws

Heropening zaak Jezus Christus afgewezen

Een Kenyaanse advocaat heeft een petitie bij  het Internationale Strafhof te Den Haag ingediend om de zaak 'Jezus Christus' te heroverwegen.  "Het bewijs dat hij onschuldig is staat in de Bijbel, en wat in de Bijbel staat is waar", aldus de advocaat.

De advocaat Dola Indidis wil de staat Italië aanklagen. Ook al is de beul Pontius Pilatus al bijna 2000 jaar dood, volgens Indidis is Italië nog steeds verantwoordelijk voor het kruisigen van Jezus Christus. De veroordeling van Jezus was oneerlijk, want Jezus heeft de kans niet gekregen om zich te verweren.

Indidis was vol goede hoop naar het hoogste gerechtshof in Nairobi gegaan, maar ving bot. Hierop besloot hij naar Den Haag te gaan om de zaak internationaal op de agenda te zetten.

Het Internationaal Strafhof zal de zaak waarschijnlijk niet behandelen. "Zelfs theoretisch gezien is het onmogelijk, want het Strafhof is alleen bevoegd tussen twee staten", zegt een woordvoerder op juridische website Legal Cheek.

Indidis verwacht echter een andere afloop van de zijn zaak, die hij 'als goede vriend van Jezus Christus' zegt te verdedigen: "Ik weet zeker dat we een grote kans van slagen hebben. Ik hoop wel dat het nog lukt voor mijn dood."